Share
Preview
Echo States nyhetsbrev - Det senaste och viktigaste inom AI, Machine Learning, Data Science och Data Engineering
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Nyhetsbrev Februari 2019
 
 

Det senaste inom AI/ML, Data Science och Data Engineering

Vet du någon som också skulle vilja ha det här nyhetsbrevet?

Månadens spaning: Hur mår AI-hypen?
Låt oss vara helt ärliga - just nu finns det en del inte helt underbyggda och ganska upptrissade förväntningar kring AI. För mig som arbetade under dotcom-eran runt millennieskiftet känns tecknen igen, men istället för Internet så är det den här gången Artificiell Intelligens som vi nog alla förstår kommer att ha en enorm påverkan på våra liv. Vi vet bara inte riktigt hur än.

För oss som faktiskt arbetar med det, så är det betydligt mer påtagligt vilka möjligheter som den nya tekniken för med sig. Men både då som nu är det viktigt att sansa sig och använda ett angreppssätt som ger mesta möjliga nytta: fokusera på det som faktiskt ger värde, börja lagom stort och skala upp, välj de lägst hängande frukterna först, undvik lösningar i jakt på ett problem och se till att lägga mycket tid på att förankra och förklara för hela organisationen vad ni gjort, varför och vilka resultat som uppnåtts. Svårare än så är det inte, men som ordspråket lyder: Common sense isn't.

Och om vi som minns tänker tillbaka - det mesta av det som utlovades att Internet skulle föra med sig har infriats med råge även om några enskilda företag tappade farten när hypen dog ut. Rätt sjukt att de flesta tonåringar bär runt på en telefon som har trådlös bredbandsuppkoppling och högupplöst touchskärm om man tänker efter...?


/ Josef Falk, VD Echo State AB

 
 

#ai4business: Andrew Ng, AI-guru, ger några bra tips i Harvard Business Review om hur man bäst kommer igång med ett AI-projekt hos företag.

Läs artikeln
 
#ai4business: Gustaf Nilsson, webbredaktör, ger några bra tips i tidningen Chef om hur man bäst kommer igång med ett AI-projekt hos företag.

Läs artikeln
 
 
#aiproduct: En återkommande frågeställning vi får är hur man bäst integrerar AI i sina produkter. En ny roll är på uppsegling: AI product manager.

 
#datadriven: Ungefär 69% av de största företagen i USA anser att de ännu inte har blivit datadrivna.

 
 
#mq2019: Analys av Gartner's Magic Quadrant 2019 för Data Science and AI. IBM, SAS och Microsoft forsätter dyka medan de specialiserade aktörerna klarar sig bättre.

Läs artikeln
 
#mq2019: Gartner's Magic Quadrant för Analytics and Business Intelligence. Ganska små förändringar och Microsoft är fortfarande i rätt överlägsen position.

Läs artikeln
 
 
#futureofai: Vart är forskningen inom AI på väg? Ett team från MIT har analyserat 16625 publicerade artiklar för att ta reda på det.

Läs artikeln
 
#futureofai: Hur långt kommer Deep Learning-teknologin att komma utan nya större genombrott? Är kanske gränsen redan uppnådd?

 
 
 
#manvsmachine: DeepMind's AI-mjukvara AlphaStar krossade två högrankade proffs i spelet Starcraft 2.

#society: Kina fortsätter att använda AI för allt annat än gott genom att använda tekniken för att kontrollera sina medborgare.

 
 
#businessintelligence: Har vi i Sverige slutat använda termen Business Intelligence?
 
#operationalai: Ett verktyg som heter Aifiddle har precis lanserats. Det är väldigt snarlikt det svenska AI-företaget Peltarions produkt, men är helt gratis(!) och lika lätt att använda. Och är skapat av en ensam utvecklare.

 
 
#gan: Nu finns det en site som genererar nya, unika och helt påhittade ansikten för den som vill testa hur det ser ut.
 
#freakgan: ...och på Reddit finns det ett underforum där man samlar på de riktigt hemskaste varianterna. Håll till godo!

 
 
#visualization: De bästa och de sämsta visualiseringarna från 2018. Kul inspiration!

 
#healthcare: I Kina har en AI-lösning lyckats slå läkare i träffsäkerheten vid diagnostisering av barn. Baserat på data från 600 000 patienter som alldeles säkert gav sitt tillstånd till användning av datan.

 
 
#aischool: I Japan har man sett att man kan använda AI för att stoppa mobbning i skolan...

 
#aischool: ...och i Kina har man också sett att AI går att använda för att rätta matteproven!

 
 
#deepfakes: OpenAI har skapat ett system som kan generera text som ligger nära vad människor skriver. Upphovsmakarnas rädsla verkar dock obefogad.

 
#aipolicy: Donald Trump tar ett brejk från att reta upp alla och inför en ny policy som är ämnad att få statliga verk i USA att prioritera AI och närliggande områden.

 
 
#crashavoidance: IIHS inför ett nytt rating-system för bilar som kan undvika kollisioner mot fotgängare. Volvo, Honda, Subaru och Toyota ligger i topp.

 
#notsocrashavoiding: ...och så här såg det ut när BMW inte fick en topplacering.

 
 
#selfdrivingcars: Elon Musk utlovar riktiga självkörande bilar från Tesla till nästa år. Vi önskar honom ett varmt lycka till med det.

 
#policy: Forskare efterfrågar och kräver en internationell lagstiftning mot vapen som styrs av AI. Frågan är hur gränsen skall dras med tanke på att alla moderna system troligen redan använder väldigt avancerade matematiska modeller.

Vet du någon som också skulle vilja ha det här nyhetsbrevet?

Det här nyhetsbrevet skickas ut av Echo State AB och innehåller det senaste inom ML/AI, Data Science, Data Engineering och Business Intelligence.  Avsluta prenumerationen

 
Echo State AB
Vasagatan 7
111 20 Stockholm
Sweden


Email Marketing by ActiveCampaign