Share
Echo States nyhetsbrev - Det senaste och viktigaste inom AI, Machine Learning, Data Science och Data Engineering
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Nyhetsbrev Juni 2019
 
 

Det senaste inom AI/ML, Data Science och Data Engineering

Vet du någon som också skulle vilja ha det här nyhetsbrevet?

Hur mycket har hänt inom AI och Machine Learning på ett halvår?

När vi startade det här nyhetsbrevet för 6 månader sedan så kändes det verkligen som att utvecklingen inom AI och Machine Learning gick i rasande takt. Riktigt hur rasande tror jag inte att vi då själva förstod. Låt mig bara kort illustrera det genom att nämna fem saker som har skett under det senaste halvåret:

1. Diskussionen om när den första självkörande bilen skall gå att köpa har helt gått över till att handla om vilken stor aktör som senast lagt ner sin satsning.

2. Identifiering av sjukdomar genom Machine Learning har visat sig både på korsen och tvärsen vara överlägset det som görs av mänskliga läkare inom i stort sett alla medicinska fält.

3. Machine Learning är inte bara bäst på tusentals år gamla brädspel, utan numer även datorspel i realtid med flera spelare.

4. Man kan trovärdigt fejka videor av folk som pratar utifrån bara en enda bildruta.

5. Kina har börjat använda sitt AI-baserade samhällssystem för att skapa "ett nytt samhälle" med en total och automatiserad bevakning av sina invånare.

Wow...! Vi ser fram emot en spännande höst.

Nyhetsbrevet kommer att ta en paus över sommaren, men vi är åter i början av september igen. Tills dess önskar vi alla våra prenumeranter en riktigt lagom varm sommar!


/ Josef Falk, VD Echo State AB

 
 

#orwell: En mycket intressant genomgång hur Kinas nya data- och AI-drivna övervakningssamhälle fungerar. Allt skall vara klart och implementerat 2020.

Läs artikeln
 
#fightthepower: ...så vem blir först att sälja t-shirts i Kina med ett mönster som nyligen tagits fram av AI-forskare och gör att man blir osynlig för igenkänningsalgoritmer?

Läs artikeln
 
 
#selfdrivingcars: Fords VD Jim Hacket sällar sig till Waymo och Uber och trappar ner förväntingarna på deras $4.000.000.000-satsning på självkörande bilar.

 
#selfdrivingcars: Så varför är det så svårt att skapa en autonom bil? Här är en uppdaterad och lättförståelig artikel som förklarar hur och varför självkörande bilar är ett komplext problem att lösa.

 
 
#deepfakes: Ett forskningsteam har utvecklat ett sätt att generera trovärdig video på ett ansikte från så lite som en (1) bildruta. Wow!

Läs artikeln och Se förklaringsvideon
 
#retail: Wallmart lanserar en konkurrerande butik till Amazon Go - som med hjälp av Machine Learning kan se när saker tagit slut på hyllan så att den 100 personer stora personalen kan fylla på.

Läs artikeln
 
 
#gothenburgai: Numer kan ordvitsar genereras av Machine Learning. Kanske en bra plugin till alla chatbottar?

Läs artikeln
 
#finance: Century Analytics, ett svenskt startup, skall vinna över börsen, specifikt valutatrading, med hjälp av Machine Learning.

 
 
 
#selfdrivingtrucks: Den svenska startupen Einride blir först i världen med självkörande lastbilar på allmän väg. Snyggt jobbat!

#healthcare: Googles senaste AI-drivna cancerdetektor gav bättre precision och resultat än sex mänskliga radiologer.

 
 
#legal: Estland kommer att låta småmål i domstol avgöras av en AI-modell.

 
#brexit: Anders Borg ger sin helikoptervy i Bloomberg av vad Brexit kommer att innebära för europeisk innovation inom AI. En tredjedel av alla europeiska AI-startups finns i Storbritannien.

 
 
#deathmetal: Det finns en livekanal på Youtube som strömmar AI-genererad Death Metal 24/7. Varför? För att man kan så klart!
 
#music: Med hjälp av MuseNet kan man generera ett antal andra genrer så som klassisk pianomusik, jazz och... Bon Jovi.

 
Vet du någon som också skulle vilja ha det här nyhetsbrevet?

Det här nyhetsbrevet skickas ut av Echo State AB och innehåller det senaste inom ML/AI, Data Science, Data Engineering och Business Intelligence.  Avsluta prenumerationen

 
Echo State AB
Vasagatan 7
111 20 Stockholm
Sweden


Email Marketing by ActiveCampaign