Share
Preview
Echo States nyhetsbrev - Det senaste och viktigaste inom AI, Machine Learning, Data Science och Data Engineering
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Nyhetsbrev September 2021
 
 

Det senaste inom AI/ML, Data Science och Data Engineering

Mainstream AI

Äntligen dags för ett nytt nyhetsbrev! Sommaren är redan ett minne blott, men åtminstone jag tittar tillbaka på den och lägger den vädermässigt i nivå med sommaren 94. Det enda som saknades var väl en mästerskapsmedalj...

Vad har då hänt kring AI och data? Jo, pandemin har inte bara snabbat på digitaliseringen av den moderna arbetsplatsen. Undersökningar visar att implementation av AI och Analytics stigit kraftigt under de senaste 18 månaderna. Mer än hälften av företagen som besvarat enkäten har accelererat sina satsningar på AI under pandemin. Hela 86 procent av respondenterna menar att AI har blivit en "mainstream technology". Kommer företagen att klara att bibehålla den snabba ökningstakten även när världen går tillbaka till normaltillstånd igen? I kölvattnet av krisen känner 72 procent av respondenterna sig positiva till den roll som AI kommer att spela för företaget. Se länkad artikel nedan för mer matnyttig information och källor för undersökningar.

I övrigt innehåller månadens nyhetsbrev en mix av olika artiklar om de senaste framstegen (och snedstegen) av AI inom hälsa och sjukvård, videotillämpning, industritillämpning och mer. Trevlig läsning!
Fredrik Khan, VD, Echo State AB

 
 

#AI-adoption: Undersökningar visar att AI blir allt vanligare ute i näringslivet där hela 86% av respondanterna menar att AI blivit en "mainstream technology".

Läs hos hbr.org
 
#AI-health: AI-verktyg har haft svårt att stötta vården under pandemin. Dålig datakvalitet lyfts fram som rotorsaken.

Läs hos technologyreview.com
 
 
#AutonomousCars: Aurora närmar sig pilot för sin robottaxitjänst som lanseras 2024. Projektet är backat av Toyota och Uber.

 
#AI-hardware: Tesla gör inte längre bara bilar utan även silikonchipp.

 
 
#AI-code: AIs som skriver kod har dålig kvalitet för att det är svårt för AIn att förstå vad koden betyder.

Läs hos wired.com
 
#AI-operations: Börja med Machine Learning utan Machine Learning. Låter motsägelsefullt men det finns en poäng.

Läs hos eugeneyan.com
 
 
#AutonomousCars: Argo AI och Ford samarbetar i ett projekt för att automatisera leveranser till Walmart.

Läs hos forbes.com
 
#AI-operations: Olika verktyg och proprietära produkter begränsar utveckling och produktionssättning av AI ute i företag. Vilka förmågor är avgörande för att inte hamna efter i AI-utvecklingen?

 
 
 
#AI-transparency: Kan AI bidra till minskad korruption? Ingen lätt nöt att knäcka men i takt med att datakvalitet och datamängder växer i smarta städer och digitalisering kan exempelvis bedrägerier och skattefusk detekteras och förutspås med AI.

#AI-health: Forskare har använt Machine Learning för att ta fram en effektivare läkemedel mot den genetiska sjukdomen Duchennes muskeldystrofi.

 
 
#AI-industrial: Machine Learning har använts för att förutse när kylsystem överhettas för att undvika överhettning och förbättra säkerhet och effektivitet.

 
#AI-video: AI förväntas bli en större del av filmvärlden inom en snar framtid. Till exempel kan dubbning ersättas av AI som får munnen att röra sig i synk med rösten.

 
Vet du någon som också skulle vilja ha det här nyhetsbrevet?

Det här nyhetsbrevet skickas ut av Echo State AB och innehåller det senaste inom Artificiell Intelligens, Machine Learning, Data Science, Data Engineering och Business Intelligence.  Avsluta prenumerationen

 
Echo State AB
Kungsgatan 10
11143 Stockholm
Sweden


Email Marketing by ActiveCampaign