Share
Preview
Echo States nyhetsbrev - Det senaste och viktigaste inom AI, Machine Learning, Data Science och Data Engineering
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Linkedin
Nyhetsbrev December 2021
 
 

Det senaste inom AI/ML, Data Science och Data Engineering

AI räddar julen?

När julen står för dörren (ja den gör ju verkligen det!) så passar Googles Waymo på att fördjupa sitt samarbete med UPS kring självkörande lastbilar för vissa sträckor. Det återstår att se om de rullar ut de självkörande lastbilarna innan julen och om paketen kommer fram. Jag tror personligen ofta att automation och system har en betydligt säkrare leveranskapacitet än analoga och personberoende processer.

Andra nyheter kommer också från USA där myndigheterna sett över etiska regler för tredjepartsleverantörer av AI och New York rullar ut regler för årlig granskning av AI-baserad rekrytering.


Hoppas ni finner några artiklar i ert tycke. God jul och gott nytt år önskar vi på Echo State!


Fredrik Khan, VD, Echo State AB

 
 

#ai-transport: Googles självkörande fordonsflotta, Waymo, som har en taxitjänst som rullar i Phoenix, har fördjupat sitt samarbete med UPS för frakt mot slutet av året. Vi får se om julklapparna kommer fram!

Läs hos forbes.com
 
#ai-bias: Amerikanska företag har börjat erbjuda "bug bounties" till granskare av AI-bias. Det är också på tapeten med en lag i New York för att säkerställa en årlig granskning av algoritmer som används vid rekrytering.

Läs hos forbes.com
 
 
#ai-socialmedia: Hur använder influencers sociala medier för att växa sin publik? Genom samarbeten.

 
#ai-meta: Meta (f.d. Facebook) slutar med sin ansiktsigenkänningsteknik. Tidigare i år fick man betala 600M USD för överträdelser av en lag om personuppgifter relaterat till tekniken.

 
 
#ai-military: USAs försvarsdepartement har tagit fram riktlinjer för etik för tredjepartsleverantörer som analyserar och bygger AI baserat på övervakningsdata. Läs mer om Project Maven och vägen fram till riktlinjerna.

Läs hos technologyreview.com
 
#aI-shotspotter: Läs mer om den kontroversiella AI-tekniken ShotSpotter.

Läs hos datasciencecentral.com
 
 
#ai-cleaner: Google testar en robot för att städa deras kontor. En flotta om cirka 100 robotar står redo att börja städa.

Läs hos theverge.com
 
#ai-omniverseavatar: NVIDIA har tagit fram vad de kallar för en omniverse avatar som kommer kunna jobba inom smart retail, drive-throughs och kundtjänst.

 
 
 
#ai-language: Microsoft ger kunder möjligheter att använda GPT-3 genom sina Azure-produkter.

#ai-security: BT (en avknoppning från British Telecom) använder en AI tränad på epidemiologisk modellering för att motverka risk för cyberattacker.

 
 
#aI-datachallenges: ML-projekt möter ofta utmaningar som rör att data antingen inte finns, är open-source eller hemliga. Läs mer om vilka problem man får se upp med.

 
#ai-profit: Studier av brittiska Centre for Economics and Business Research (CEBR) har påvisat ökade vinster som kan härledas till automation för företag på de brittiska öarna.

 
Vet du någon som också skulle vilja ha det här nyhetsbrevet?

Det här nyhetsbrevet skickas ut av Echo State AB och innehåller det senaste inom Artificiell Intelligens, Machine Learning, Data Science, Data Engineering och Business Intelligence.  Avsluta prenumerationen

 
Echo State AB
Kungsgatan 10
11143 Stockholm
Sweden


Email Marketing by ActiveCampaign