Share
Preview
Echo States nyhetsbrev - Det senaste och viktigaste inom AI, Machine Learning, Data Science och Data Engineering
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Nyhetsbrev Oktober 2021
 
 

Det senaste inom AI/ML, Data Science och Data Engineering

En härlig mix!

Även om det är utmanande så är det oerhört spännande och inspirerande att vara verksam i en bransch som rör sig så fort framåt och förändras så snabbt. Jag upphör aldrig att förvånas kring hur tekniken kan användas där man minst anar det och tycker därför att det är extra kul varje månad då jag tar mig tiden att sammanställa detta nyhetsbrev.

Månadens nyhetsbrev innehåller en intressant blandning av olika nyheter inom AI-scenen. Läs mer om hur AI utvecklar datorer, eller om hur datorer utvecklar AI. Det finns också intressant läsning om koppling mellan kropp och AI, förmågan att förutspå vädret mer precist, vilka problem som finns med att produktionssätta AI-modeller (och hur man kan lösa problemen) och hur medelstora företag kan automatisera dataproduktion för att förbättra datakvalitet.

En härlig mix som förhoppningsvis kan vara både lärorik och inspirerande. Mycket nöje!

Fredrik Khan, VD, Echo State AB

 
 

#AI-compute: Sättet datorer fungerar på håller på att ändras i grunden. Från att kärnan varit beräkningar så rör vi oss genom AI mot beslutsfattande.

Läs hos technologyreview.com
 
#AI-body: Forskare vid Stanford University har tittat närmare på hur kroppar och intelligens hänger ihop och hur förmågar kan utvecklas genom evolution och genom inlärning..

Läs hos technologyreview.com
 
 
#AI-reality: Forskare från University of Duisburg-Essen och ETH Zurich har tillsammans med Porsche byggt ett AI-system, TransformMR, för att förändra vad man ser i augmented reality.

 
#AI-enablers: Mellanstora företag har rätt att vara nyfikna på möjligheterna och värdet som finns i stora dataset. Datat är dock oftast rörigt och svårt att integrera. Det är därför viktigt att tidigt se över datakvaliteteten.

 
 
#AI-moral: Ett AI program vid namn Ask Delphi lanserades 14:e Oktober som baserat på Reddit-data ger ett moraliskt utlåtande av typen, det är bra eller det är dåligt. Allt man behöver göra är att beskriva situationen för att få utlåtandet. Ask Delphis förmåga kan diskuteras men det har åtminstone blivit viralt.

Läs hos theverge.com
 
#AI-moral: Facebook slår tillbaka mot rapporter om att anställda uppgett att man för lite för att motverka hatiskt innehåll. .

Läs hos theverge.com
 
 
#AI-deployment: Det tar ungefär 9 månader att få en model produktionssatt vilket leder till att cirka 50-90 procent av AI-modeller aldrig når i mål. Denna artikel handlar om hur deployment av modeller kan bli enklare.

Läs hos datasciencecentral.com
 
#AI-trust: Hur kan man göra för att bygga mer förtroende för sina AI-modeller?

 
 
 
#AI-forecasts: DeepMind har jobbat med brittiska meterologer och lyckats förbättra existerande kortsiktiga väderprognoser.

#AI-assistance: Facebook vill få maskiner att se världen genom våra ögon med massiva dataset av video-data. Detta dataset ska hjälpa till att träna smarta assistenter och robotar.

 
 
#AI-improvement: Ett nytt teorem visar att convolutional neural networks kan tränas på kvantdatorer för att besegra optimeringsproblem.

 
#AI-health: En ny självlärande algoritm kan upptäcka hjärtproblem genom att läsa elektrodiagram.

 
Vet du någon som också skulle vilja ha det här nyhetsbrevet?

Det här nyhetsbrevet skickas ut av Echo State AB och innehåller det senaste inom Artificiell Intelligens, Machine Learning, Data Science, Data Engineering och Business Intelligence.  Avsluta prenumerationen

 
Echo State AB
Kungsgatan 10
11143 Stockholm
Sweden


Email Marketing by ActiveCampaign