Share
Preview
Echo States nyhetsbrev - Det senaste och viktigaste inom AI, Machine Learning, Data Science och Data Engineering
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Nyhetsbrev Mars 2021
 
 

Det senaste inom AI/ML, Data Science och Data Engineering

Fortfarande i början av någonting stort

Något i skymundan av pandemin rasar AI-utvecklingen vidare. Enligt en amerikansk chefsundersökning menar 77 procent av respondenterna att pandemin har snabbat på deras digitala transformationsplaner. Microsoft VD, Satya Nadella kommenterade också denna utveckling i början av pandemin då han sa att man under två månader sett två års digital utveckling.

Så det händer mycket där ute. Inom AI-världen ligger mycket fokus på vad många, inklusive mig själv, ser som nästa stora skifte där människor och AI kommer interagera med varandra. Mycket tyder på att vi nu är i en övergångsperiod som kommer vara rådande under den närmaste framtiden och potentiellt längre än vad många tror. Därför tycker jag det kan vara smart att fundera på hur du kommer i kontakt med AI och digitalisering, dels när du läser detta nyhetsbrev om vad som händer i omvärlden men också i din vardag. Hur jobbar ni med AI och digitalisering på din arbetsplats? Hur skulle din arbetsroll kunna ändras om du jobbade i samspel med en AI?Fredrik Khan, VD, Echo State AB

 
 

#ai-integrity: Det kan vara svårt att balansera ett optimerat content för att skapa användarengagemang och samtidigt upprätthålla en integritet. Läs mer i följande artikel om Facebooks resa för att optimera AI.

Läs hos technologyreview.com
 
#selfsupervisedai: Facebook visar att det går att göra mycket för att få bildigenkänningsalgoritmer att verka mer självständigt och lära sig själva att identifiera objekt i bilder.

Läs hos wired.com
 
 
#nextgenhardware: Ett startup vill bygga ett nytt chip för att åka datorkraften. ”Antingen uppfinner vi en ny typ av dator eller så saktar AI ned”

 
#ai-leaders: Kina satsar hårt på AI. Varför kommer Kina att dominera marknaden för AI och vad gör de redan idag?

 
 
#aicounseling: AI assisterar nyanställda kuratorer/rådgivare att träna på att bemöta tonåringar i kris.  

Läs hos technologyreview.com
 
#digitaltransformation: Är din företagsledning kapabel att leda digital transformation? Harvard Business Review har undersökt vad som krävs.

Läs hos hbr.org
 
 
#blockchain: Vad händer inom blockchain? Här är de sex största trenderna för 2021.

Läs hos forbes.com
 
#aifuture: Var och till vad kommer AI användas som mest inom de kommande 10 åren?

 
 
 
#ai-health: Använd personliga data och AI för att förändra din diet och påverka din hälsa.

#smartcity: Toyota bygger en toppmodern stad för 2000 anställda med familjer. Staden kommer att fungera som ett levande experiment.

 
 
#deepnostalgia: AI används för att animera gamla bilder på kända personer. Kusligt värre tycker de flesta!

 
#pytorch: En ny milstolpe för PyTorch i och med version 1.8!

 
Vet du någon som också skulle vilja ha det här nyhetsbrevet?

Det här nyhetsbrevet skickas ut av Echo State AB och innehåller det senaste inom Artificiell Intelligens, Machine Learning, Data Science, Data Engineering och Business Intelligence.  Avsluta prenumerationen

 
Echo State AB
Kungsgatan 10
11143 Stockholm
Sweden


Email Marketing by ActiveCampaign