Share
Preview
Echo States nyhetsbrev - Det senaste och viktigaste inom AI, Machine Learning, Data Science och Data Engineering
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Nyhetsbrev Februari 2021
 
 

Det senaste inom AI/ML, Data Science och Data Engineering

AI löser alla problem! Eller?

Vi är redan en bra bit in på nya året med full fart i såväl jobb som privatliv. Det härligaste just nu måste jag säga är att det blivit så tydligt hur ljuset påverkar välmående och prestation. Som förälder till två förskolebarn blir det extra påtagligt att stanna upp och inse att det faktiskt redan är ljust både när jag lämnar och när jag hämtar. Underbart! Detta ljus ska vi inte underskatta. Personligen har jag unnat mig själv lite promenader när solen varit framme och det finns för mig inget bättre sätt att rensa tankarna eller sporra kreativiteten än att komma ut och röra på mig.

På mina promenader har jag funderat ganska mycket på detta nyhetsbrev och hur väl det reflekterar min vardag där vi aktivt jobbar med att implementera teknik för att lösa affärsproblem. Jag inser att det fortfarande (för det har nog alltid varit så) finns en tendens att tänka att den häftigaste och nyaste tekniken kommer lösa alla våra problem. Det känns som att vi ofta börjar i fel ände när vi stöter på ett problem. Bara för att man kan lösa ett problem med ny och cool teknik behöver inte det vara det bästa sättet att lösa problemet. Det kanske till och med är så att vi ska omformulera frågeställningen så att problemet blir lättare att lösa med enklare metoder? För vad är egentligen viktigast? Att göra coola grejer för att man kan, eller att skapa värde genom att vara så effektiv och målmedveten som möjligt?

Att tankarna på nya, coola och smarta lösningar så lätt flyger iväg tror jag delvis detta nyhetsbrev bidrar till. Det finns ju så otroligt mycket häftiga saker och det är kittlande att läsa om dem! Men det är ju också viktigt, för hur ska vi kunna komma framåt om vi inte siktar högt och drömmer? Jag tror att drömmar i kombination med sunt förnuft är vägen till framgång. Så låt vårt nyhetsbrev inspirera och ditt egna förnuft knyta drömmar till rimlighet och verklighet!


Fredrik Khan, VD, Echo State AB

 
 

#ai-investigator: Hur hittar man relevant information i ett berg av dokument. Läs om hur ett team nyttjade AI för att analysera över 60 miljoner dokument.

Läs hos bbc.com
 
#facialrecognition: I dagens samhälle då allt fler bär ansiktsmask har ett japanska bolag tagit fram ett system som påstås kunna känna igen ansikten, mask till trots.

Läs hos bbc.com
 
 
#aitransformation: Hur kommer framtidens arbete se ut när AI och teknologi tar allt större plats? Läs hur MIT Task Force resonerar.

 
#ai-fails: När AI-projekt fallerar skyller man ofta på brist på utbildad personal. Är det verkligen enbart det som ligger bakom misslyckade AI-projekt?

 
 
#aiafterlife: Kan en algoritm återskapa och reflektera en verklig personlighet?

Läs hos forbes.com
 
#aiempathy: Forskning pågår för att lära robotar att enbart utifrån synen av vad en annan robot gör, kunna förutspå vad den ska göra framöver. Kan en robot lära sig empati?

Läs hos sciencedaily.com
 
 
#aihealthcare: AI kan göra vården mer rättvist genom att hjälpa oss att tro på vad patienternt faktiskt säger.

Läs hos technologyreview.com
 
#airesearch: Läs hur virusmutationer kan likställas med språk och grammatik för att kunna förutspå nya mutationer innan de skapats.

 
 
 
#sci-fi: Hur kommer framtidens robotar se ut? Läs mer science fiction så får du reda på svaret säger Forbes.

#aimistakes: På Cornell University har man utvecklat en AI som lärt sig begå männskliga misstag. Varför då?

 
 
#aiforclimatechange: AI behövs för att klara klimatomställningen.

 
#ai-deeplearning: Forskare använder deeplearning och sattelitbilder för att räkna elefanter från rymden.

 
Vet du någon som också skulle vilja ha det här nyhetsbrevet?

Det här nyhetsbrevet skickas ut av Echo State AB och innehåller det senaste inom Artificiell Intelligens, Machine Learning, Data Science, Data Engineering och Business Intelligence.  Avsluta prenumerationen

 
Echo State AB
Kungsgatan 10
11143 Stockholm
Sweden


Email Marketing by ActiveCampaign