Share
Preview
Echo States nyhetsbrev - Det senaste och viktigaste inom AI, Machine Learning, Data Science och Data Engineering
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
Nyhetsbrev December 2020
 
 

Det senaste inom AI/ML, Data Science och Data Engineering

Vad hade vi gjort utan tekniken?

Året börjar lida mot sitt slut och vilket år det varit. Otroligt utmanande på så många sätt men också väldigt lärorikt. Personligen har jag fått lära mig att förhålla mig till en ny verklighet på både gott och ont. Med mycket mindre tid på kontoret har jag dragit ner på restid och på så vis fått mer tid till både familjen och jobbet. Samtidigt har det varit utmanande att inte få träffa kollegor eller kunder i samma utsträckning som tidigare och att sitta hemma med jobbet ställer helt nya krav på mig själv och framförallt på tekniken runtomkring mig.

När jag tänker tillbaka på året slår det mig hur enkelt mina kollegor och jag kunnat ställa om tack vare tekniken. Vi har videomöten eller chattar och de flesta av våra nödvändiga programvaror är SaaS så det är byggt för att inte spela någon roll var vi befinner oss. Det är inte bara på jobbet vi ställt om. Vem hade egentligen trott att man skulle tycka det var kul med digitala AW:s med vänner man inte sett på länge?

Jag funderar på hur det hade sett ut om vi inte hade haft alla dessa tekniska hjälpmedel det senaste året... Svårt att föreställa sig, men jag är glad och tacksam att inte behövt uppleva det!

Med dessa tankar i bakhuvudet har jag samlat in lite olika artiklar och klipp kring det senaste inom AI. Allt från årets AI-svensk, till hur AI fortsatt används inom sjukvård eller inom olika verksamheter. En artikel rekommenderar de 8 bästa böckerna inom AI just nu för er som planerar att ta det lugnt de kommande veckorna. Oavsett om det blir böcker eller inte hoppas jag att något i detta nyhetsbrev kan vara till glädje för just dig under årets sista dagar och med det passar jag på att önska god jul och gott nytt år!

Vi ses nästa år!

Fredrik Khan, VD, Echo State AB

 
 

#ai-svensk: Överläkaren Magnus Lingman har utsets till årets AI-svensk. Grattis!

Läs hos computersweden.idg.se
 
#ai-svensk: Magnus Lingman berättar hur AI kan hjälpa oss motverka pandemier.

Se klippet hos svt.se
 
 
#aitransformation: McDonalds använder AI och Machine Learning för att ändra hela sitt koncept och upplevelse.

 
#aiindustry: AWS lanserar flera ML-tjänster för att hjälpa industribolag utvärdera och monitorera arbetskraft och maskiner.

 
 
#aicovid19: Ny forskning hoppas kunna avgöra om du har covid-19 genom att lyssna på din hosta.

Läs hos svt.se
 
#airobotics: Vilka länder använder mest robotar som arbetskraft?

Läs hos weforum.org
 
 
#aibooks: Wired listar de 8 bästa böckerna inom AI att läsa just nu. Guld!

Läs hos wired.com
 
#airesearch: En ny AI-modell hjälper forskare hitta och sammanfatta de senaste forskningsrönen.

 
 
 
#aiblockchain: Hur fungerar Machine Learning och hur kan blockchain-teknologi hjälpa?

#aiteams: Vilka roller krävs för att bygga ett framgångsrikt data science-team? Läs här för att se vilka fem roller varje DS-team måste innehålla!

 
 
#proteinfolding: AI-systemet AlphaFold har löst ett 50 år gammalt problem inom proteinveckning.

 
#digitalization: Microsoft presenterar investeringar för att driva på digitaliseringen i Sverige.

 
Vet du någon som också skulle vilja ha det här nyhetsbrevet?

Det här nyhetsbrevet skickas ut av Echo State AB och innehåller det senaste inom Artificiell Intelligens, Machine Learning, Data Science, Data Engineering och Business Intelligence.  Avsluta prenumerationen

 
Echo State AB
Kungsgatan 10
11143 Stockholm
Sweden


Email Marketing by ActiveCampaign